han sover, han sover.

 

Denna underbara pump jag har inhandlat har gjort underverk!! :)

Vi har äntligen hittat lösningen till hans magknip --> det finns för mycket mat som kommer för fort! Men med lite urmjölkning innan matning går allting alldeles utmärkt. Han äter, rapar, nöjer sig o somnar. Sover i 3 timmar, äter igen o så håller det på.. fast nu dygnet runt o inte bara dagtid! Att man inte kommit på detta innan?! Men efter uteslutningsmetoden så fanns det bara detta kvar att testa o det var lösningen!!

Nu är han mycket lugnare, mer harmonisk, ligger i skrattar o jollrar o tokcharmar oss ännu mer än vanligt!!
Det skönaste är dock att slippa se lillprinsen ha så ont i magen!!

Imorrn är det morsdag, Nettan o Wille har då smidigt planer idag, varit iväg på a6 o knasat.. plus att jag hade min efterlängtade sovmorgon idag. Lördagar är bra dagar! :) Imorrn har Nettan sin sovmorgon, då ska jag fixa mors-dag present till henne o min mamma.
Kl 15 imorrn är det fika i uhamn hos mamma med syster o hennes familj :) Ska bli mysigt.

Trevlig helg.. o det gör inget att missa schlagern ikväll.. det är bara skit ändå (trodde aldrig jag skulle säga detta)
Tacka vet jag lena ph!! ♥


hittat boven?

Frågan är om jag har hittat boven i detta sömndrama.

Var o köpte en pump igår, innan han skulle äta pumpade jag ut lite o lät han sen äta.. detta ledde till att han åt i 40min (istället för 10min), efteråt sov han som en stock i minst 1.5 tim UTAN magknip! Sug på den du!! Jag var tvungen o kolla honom hela tiden så han verkligen andades för det var så tyst, inget klagande eller gnyande.

Kan det ha varit så enkelt att jag har för mkt mat så han var tvungen att äta så fort o i och med det enbart fick den första mjölken o inte den tjocka mättande, att han svalde så mkt luft för det kom så fort, så det istället gav magknip!?
Ja, det verkar faktiskt som att det var det som var lösningen, att pumpa ur innan han ska äta.

Det har funkat riktigt bra inatt o idag oxå.. (jag har sovit 4timmar tror jag) han sover mer avslappnat o lugnt, liiite magknip har han till o från, men inte alls i samma utsträckning. Dock rapar han inte alls lika "lätt" längre, kan ju iof bero på att han inte sväljer lika mkt luft längre så att han inte behöver rapa lika mkt?

Jag ska inte ropa hej än.. men det ser ljust ut... ljusare! :)

Tack alla för tips o råd!!


bebisblogg??

Man börjar ju undra lite smått om det har blivit en liten bebisblogg detta! ;) svaret är väl egentligen nej, men mitt liv kretsar runt denna underbara varelse så det blir inte mkt annat.

Update om magen.. ja, den strular ju som vanligt.. idag är det en vecka med sempers magdroppar o 12dagar med miniform droppar. Han är som "vanligt".. alltså ont i magen o "klagar" när han ätit. Är sedan gnällig o grinig i 2timmar efter varje mål o somnar sen förhoppningsvis ca 45 min --> 1tim, innan det är dags att äta igen. Och så här rullar det på.
Har inte tänkt sluta med dropparna riktigt än, ger det några dagar till, men det är så jobbigt o se lilleman ha så ont.. han ska ju vara glad o nöjd o helt utmattad när han ätit, sådär som de flesta bebisar blir efter maten, men inte Wille, han åmar sig, klagar o sova är inte o tänka på =(

Idag ska vi prova en annan lösning.. han är ju ganska hetsig när han äter, tar 10 minuter för han o bli äta, sen står han sig på det i ca 2.5--3timmar, dock under gnäll som sagt. Detta tycker jag verkar som att han får i sig maten väldigt fort så att det leder till magknip istället för belåtenhet, visst, lite magknip får dom alltid, men han bokstavligt STÖNAR jättehögt av smärta o benen är mer uppe under hakan än utsträckta. Verkar inte som att maten kommer snabbt, utan snarare han som hetsar, förmodligen är han så hungrig så han kan inte ta det lugnt.. provat inatt o ge han oftare, med ca 2 timmars mellanrum, men ingen ändring.

Så idag ska vi iväg o köpa en bröstpump.. jag får börja pumpa ut möjlk o ge honom i flaska istället, inte alla gånger på dygnet , men i alla fall någon gång... för att se om det kan bli bättre. Kanske får han inte i sig lika fort då utan att hans mage hänger med oxå.
Fungerar inte detta heller vet jag inte vad jag ska göra.. det är hyffsat påfrestande att ha en liten bebis som aldrig är nöjd.. o vi får aldrig sova! :/
Vad BVC säger? jo, dom säger att det går över, och jag VET att det går över, men det är inte så mycket till hjälp för tillfället!

För övrigt, ja, han fiser o rapar o bajsar så det kan inte heller vara så mycket av boven i dramat..

Tips någon??

bvc igen.

då har vi vart på bvc för denna veckan oxå.. jädra rännande där nu i början tycker jag.. en gång i veckan! Puh..
Idag vägde plutten 4590g haha.. han ökar då minsann i vikt :)
Det ständiga samtalsämnet är Willes nätter! Nu ska vi börja massera snutten kvällstid så han får ur sig alla gaser o liknande (vi har masserat senaste veckan ca, ingen förändring)
Sen sa jag att dropparna vi köpte senast (miniform) inte har fungerat så att jag nu tänkte köpa sempers magdroppar istället o hon tyckte vi skulle blanda dom sorterna, så det får vi prova med nu. Huvudsaken är att han inte har så jädra ont nattetid som han har.. ligger med knäna uppåtdragna i stort sett hela nätterna o inatt kunde han inte sova alls om han inte fick sova på min mage! Så det var ju bara att ha snutten där! Stackars liten gubbe. Inte lätt med dum mage!

Nu har vi vart ute o klippt gräset, han sov så gott i vagnen jämte. Sover fortfarande, men borde vakna snart för det har gått 3,5tim sen han åt, hör hur det kurrar i hans mage!


Igår fick jag blommor av min fru! :) Sånt uppskattas. Tack!!

tjockis.

Jaha ja.. var på BVC då i onsdags! Förklarade läget när vi började prata om hans nattsömn. Säger som jag misstänker, att jag tror inte jag har tillräckligt med mat, så att han inte blir tillräckligt mätt nattetid o inte kan slappna av pga det.

- Ja, vi får väl se vad vågen visar, säger barnmorskan

Lägger plutten på vågen som då väger 4220g *skratt* förra vägningen vägde han 3800g, detta innebär att han har gått upp 420g på en vecka, "normalt" är att dom går upp ca 200g per vecka.. hahhaa.. han har alltså gått upp dubbelt så mkt, vilket då innebär att jag har mat så det räcker! Så nån ersättning var inte att tänka på.

Hon är fortfarande inställd på att det är att han inte är riktigt van vid livet utanför magen än. O det kan ta 6veckor innan han blir van.
Däremot köpte jag magdroppar, för han har riktigt mkt magknip nattetid.. har tagit dom i 1½ dygn nu.. full effekt uppnås efter 2-4 dygn.. så vi får se om det hjälper!
Inatt har han iaf sovit jättebra, sovit 3timmar, vaknat, ätit, rapat, somnat, blivit nerlagd i sin säng igen, somnat, vaknat efter 3 timmar osv osv..
Det "roliga" var att när han vaknade för att äta 2a gången var klockan 5.15 o då ligger Nettan kvar i sängen.. hoppsan hoppsan tänkte jag o väcker henne med en gång! Hennes klockan ringer 4.40 så ja, hon försov sig en aning! .. 1a gången på våra fyra år! Bevis på att vi fått barn o inte sover så bra på nätterna?? hihi.. =D


no sleep.

Våran lilla älskling sover inte på nätterna, vilket naturligtvis leder till att vi inte heller sover! Gosh, jag är så trött så jag mår illa!! =(
Han har börjat äta oftare på kvällarna framåt 18-19tiden, vilket är helt normalt enligt BVC, sen äter han oftare på natten oxå, vilket tydligen oxå är normalt enligt BVC. Problemet är ju bara att han får sån jädra magknip av att han äter lite för ofta kvällstid/nattetid så han kan inte sova alls när han ätit på nätterna. Ligger bara o kniper.
Det går inte heller att inte låta han få bröstet för då blir han helt hysterisk för det.
BVC tyckte bara det var att fortsätta o att hans mage så småningom vänjer sig!
Det må hända att den gör, men vi ska kunna överleva dagarna utan att ramla ihop av sömnbrist oxå.

Sen har han oxå börjat äta av båda brösten när han ska äta, även dagtid. Som att det inte finns tillräckligt!? Hmm, kanske är detta även problemet nattetid? att han inte blir mätt o egentligen är därför han tokskriker o har sig?

Ska till BVC imorrn, får se vad hon har för lösning denna gången! :)
Jag föreslår sempers magdroppar, eller ersättning? Eller kanske både och?

Välkommen till livet som småbarnsförälder! ;)


Hembesök.

Då har vi haft besök av BVC idag! Inget märkvärdigt för fem öre, satt här o pratade om allergier, hur han mår, lite annat genetiskt osv! :) Han sov sig igenom hela besöket, o det tackar vi för, även om det gnälldes lite emellanåt.
Pojken har nämligen varit vaken sen kl 5, och detta innebär då att även hans biologiska mor har varit vaken sen den tiden.. puh.. börjar bli nanig nu.. men tur att kaffe finns! :) får dock inte dricka för mkt för då blir han knasig i magen.

Igår var vi ute o gick en liten promenix med barnvagnen, märkte då att björkarna hade slagit ut!?! What? jag då? min allergi då? jag känner nämligen ingenting?! Kan detta ha med mina hormoner o göra? Har dock som alltid tagit mina allergimediciner i god tid, så jag har ju käkat dom nu i ca 3 veckor, men ändå.. borde jag inte känna någonting? Visst, kliar till lite i snoken ibland, men inte alls som det brukar vara med min allergi. Gött är det iaf! =D

Imorrn är det gårdsstädning. Vi ska inte vara med... har inte riktigt tid för det. Eller jag har inte tid, nettan skulle kunna vara med, men äh! :) sen kl 17 kommer pappa o ulla o syrran med familj!




bebisbubbla.

Då är han redan 11dagar den lille skiten! Vi börjar sakta men säkert lära känna våran lille son, och förhoppningsvis börjar han känna oss också! :)

Allting rullar på o nu börjar det bli mer som en "vana" att ha en bebis, de första 4 nätterna sov han INGENTING, han bara gallskrek o var otröstlig, ingenting hjälpte, varken min vackra stämma, bröstet, nappen, ligga på min mage, gungas, köras i vagnen.. ja, ni fattar, han bara skrek. Jag var något mör i huvet när dom 4dygnen hade passerat...gosh! Men 5e natten vände det o han gick med på att sova nattetid.
Nu är det lite magknip o sånt där som stör hans sömn emellanåt, men han sover i alla fall!

Denna vecka är det besöksvecka.. haha.. min mamma o mormor var här i söndags o observerade lillpojken. Fick bara fina lovord såklart! ;)
Sen i måndags kväll var Wängeforsarna här, så nu är stora delar av familjerna avklarade i alla fall.
Veckan består av fika med vännerna o till helgen kommer min syster med familj o min far med sin kvinna.
Mina systerdöttrar är galna av längtan efter sin lille pojkkusin!

Igår var första BVC besöket, vägning, mätning o allmän kontroll.
Han väger nu 3800g o är 53.3cm lång (vid födseln: 3870g, 52cm)

På fredag är det hembesök av BVC!

På återseénde!

RSS 2.0