Herr Kantarell

Jag blev lite rastlös efter några timmars tv tittande på fri-idrotten. Tyckte vi kunde hitta på nåt skojsigt. Mitt förslag var att gå ut i skogen och plocka svamp. haha. Det var ju så fint väder oxå. Sambon har inte plockat svamp sen hon var liten och visste inte ens om hon tycker om kantareller. Sen kom jag på.. hmm.. har vi några stövlar då? .. vi kom fram till att det har vi icke.. och man kan inte gå i skogen bland högt gräs och snårigt och jävligt utan stövlar.. kan finnas massa äckliga ormar och spindlar och äckel. Så först fick vi åka till Sko-kanonen och köpa stövlar =D
Hittade till oss båda och sen bar det ut till skogen...
Tog inte lång tid förrän vi hittade dom första, hyffsat stora också faktiskt.. efter ca 45 min var botten på påsen fylld.. och efter ca 1½ timma ute i vildmarken hade vi nästan en halv willys-kasse full av kantareller + att jag nog hade lika många myggbett. Förstår inte varför dessa förbenade blod.sugare enbart ska slafsa på mig?? Nettis fick inte ett enda myggbett. Grr..
Nu i skrivandets stund har jag precis mumsat 2st mackor med smör-stekta kantareller på. MUMSIGT!! Men lite trist nog så tyckte Nettan inte att det var gott.. *fniss* så hon tog rostbiff som pålägg ist.. och det är ju inte överdrivet äckligt det heller! *blink*

Imorn är det en tv-dag igen.. Fri-idrott för hela slanten.. och jag menar.. herregud.. man kan ju inte missa Carros andra dag i sju-kampen när det går så fin, fint för henne! Go there girlie!!





Kolmårdens djurpark.

Eftersom öppet-tiderna på Kolmården var mellan 10-17 en söndag som denna så bestämde vi oss för att åka hemifrån redan vid 08, så att vi var där när det öppnade. Vi är ju tokiga i djur så det är bäst att ha så många timmar på sig som man kan. *fniss*
Jädrars i min låda vilken lyckad dag det var!! Jag blev totalt såld när jag såg Surkaterna, har enbart sett dom på animal planet innan juh. RIKTIGT söta djur. Seriöst, jag var sååå nära att ta den lilla jäveln och stoppa den i fickan och ta med den hem. Gaahh..
Sen när vi kom in i aquarium oxå.. kan du tänka dig vad knäsvag jag var då då!!??? Kadish!! Sååå otroligt många fina fiskar och malar, och hajar och fiskar och fiskar och fiskar och fiskar. Ja, det var .. nä.. jag vet hur jag ska beskriva det. Helt underbart var det!
Fästmön♥ blev ju "som vanligt" såld på en gris-kulting och små getter *fniss igen* en get blev så tokig i henne oxå så den började nafsa på henne och hoppade upp i famnen och hade sig. .. dessutom gnagde han sönder "drag-skon" på mina byssor..
Vid 12 var det defin uppvisning .. självklart skulle vi gå på det och det är jag väldigt glad över.. FINA djur och vilken pli dom har på dom.. ja, denna dag. Bästa på året!!

Jag tror inte jag kommer kunna hålla det här med att inte bli nån bonna-mora! =)



MYCKET MER BILDER FRÅN DENNA DAG FINNS HÄR
http://goto.glocalnet.net/domkallarmigtess/kolmorden.htm


fika i Tenhult, sen Visingsö

det var planerat för en liten fika i Tenhult igen.. hos H&K + A då! Alltid lika trevligt och alltid lika mycket mums för att man ska komma! tss.. H hade bakat nån liten jordnötskaka eller vad det nu hette, gott var det iaf!
Tjötade, drack kaffe, åt kakan och busade lite med A. Mer och mer mamma upp i dagen och attans såååå söt. En riktigt liten charmfia!
Hur ska jag klara av att själv bli mamma? jag kommer ju inte kunna låta den lilla bebisen vara ifred nånting.. *blink*

Efter Tenhult bar det iväg till Visingsö. Må hända att jag aldrig varit där innan. Så fästmön♥  tyckte att det var på tiden att vi tog färjan över så jag får säga att jag varit där iaf! HAHA. Inte för att det var det minsta att "skylta" med. Har nog aldrig varit med om något tristare och tråkigare ställe än detta Visingsö! Gudars i min låda.
Vi kollade på ruinen, ja, nån borg sen Pehr Brahe tiden, sen tog vi en glass och sen åkte vi hem. *asgarv* det var det.
Jaja, men varför åkte ni inte Remmalag då? .. jo, det ska jag säga dig.. att det kostade 70kr/person för att sitta på en vagn bakom hästajäveln. Nej du.. såååå kul är det inte. förlåt alla Visingsö-bor och lite Gränna-bor oxå, men fan vad trist ni bor!! Till och med H-rum är bättre!!

Väl hemma mumsade vi lite kräftor. Lika gott varje år. MUMS.

Åh, höll på att glömma. Ni som inte är det minsta intresserade av akvariefisk och liknande, ni kan lämna avtryck redan nu .. ni andra kan fortsätta läsa =)
Igår.. efter vi hade vart hos M i Hovslätt så fick jag ryck (igen) så vi åkte upp till A6 zoo, och köpte mig en kamp-hane. Jädrars vad fin han var/är. Helt klart värd 49kr!! Han blev döpt till Ragnar.
Sen, inte nog med det så kom det äpplesnäcks bebisar igår oxå.. hittills är det ca 19st och dom är pytte, pytte, pytte pyttesmå och till och med G sa att dom var söta och då ÄR dom söta! =)
Vet i fanken hur jag ska lösa det när dom blir lite större, några ska jag ju behålla och pluppa i dom andra akvarierna, resten får jag la sälja + att H i Nässjö alltid finns som "reserv" .. hehe.
Ja, det var väl det jag hade att meddela.
Nä, förresten, såg Beck igår oxå - den sista länken. Bra film!! bättre än Schungamålningarna eller vad den förra hette, men man blir f ö r b a n n a d av den här .. eller ja, det pumpar runt i adrenalin nerven, låter bättre så.

"På havets vågade, vågade, våg, en bååt jag styyyrde"




::: Ragnar :::


::: Snäck-bebisar :::



Skrea Strand i Falkenberg.

Äntligen hade SMHI lovat lite finare väder och då hade vi bestämt oss för att åka ner till Falkenberg för att sola.
Kl 06:01 imorse ringde klockan och väckte oss, och vid 7.42 var satt vi i bilen på väg ner mot västkusten.
Älsklingen körde ner, jag kände mig lite för trött för att vara den som satt bakom ratten, morgon-trött som man är! *fniss*
Ca 2tim och 20 min senare var vi framme, var lite halvmulet, men ändå 21 grader varmt. Så vi började med att spela lite mingolf, jaja, älsklingen fick väl sin revansh och vann med ca 20slag den här gången då.. men äsch.. det var för lätta banor tyckte hon.. tss.. det var nog bara nybörjartur eller nåt tippar jag på. Efter 18 håls rundan var det dags för en liten glass. Gott var det. Blev mjukglass för min del, med nötter som topping. Attans vad gottt det är!!! *MUMS*

Färdig mumsat på glassen la vi oss på stranden, eller rättare sagt i en "håla" för det blåste lite så man behövde ligga i lä för att det skulle bli den där riktiga solvärmen. Åh, gudars i min låda, vid 12.tiden blev det varmt och gott.. jag somnade som vanligt.. iaf när jag ligger på mage.. vaknade av att svetten rann på bröstet (bringan om ni föredrar, haha) och en pisse-myra pissade mig på magen *kliar*

Då blev jag irriterad på myr-jäveln, smashade till den så den blev mos och la mig i solstolen istället! ...
Låg i ca 4timmar sammanlagt på stranden, sen var det dags för mat, blev kebabtallrik för min del och tjejen tog kebab rulle. mums var det också och magen blev mätt.
Vi hoppade in i bilen och styrde kosan hemåt, lagom till molnen kom, men det lilla problemet är ju att man kan bara inte åka förbi staden Ullared, utan att gå in på Ge-Kås, förstår inte.. men det går bara inte. Ni som kan det.. ja, ni kan då inte vara riktigt normala! Blev inte dyrt denna gången, slutade på 500-nånting, mestadels blev det till djuren, men jag fick oxå lite block! Måhända att jag är B E S A T T av block, i alla olika former och storleker och bla bla bla =) 7st tror jag det slutade på.. tss.. sen dagens fynd.. det blev en akvariebok! *NÖJD* jeje, ingen kommentar på det nu tack! tss.. Kissarna fick naturligtvis leksaker dom också, Saga♥ godkände när jag packade upp. Sen blev det lite presenter till syskonbarnen också.. ♥♥
Gick in på Göteborgs Kex med ju, som har öppnat en liten butik där nere.. måste ju ha nåt att mumsa på när det kommer folk och hälsar på! Så nu jävlar, nu har vi både hembakade bullar och kex i alla dess former och smaker!

Nu är det fotboll.. Elfsborg - Valencia.. --ett måste för en gammal boråsare som jag.
Skepp o´hoj!


::: På väg ner & väl framme på parkeringen vid Hotel Strandbaden :::




::: Golf :::




::: Havet & sol :::





::: Lite shopping från Ullared :::




::: Presenter vi köpte :::

Tack min fästmö för en otroligt mysig dag!
Älskar dig! ♥

solveig is alive.

ja, man börjar ju nästan undra, är det nån som har dödat solen eller? men idag kom beviset att så var inte fallet, för det är hyffsat gott väder idag.
Vi tog oss en tripp till Rosenlund och spelade minigolf. Jag har inte spelat på den banan innan.. om jag tänker efter så har jag nog inte spelat minigolf alls i jönköping, mest falkenberg. Visst går inte att jämföra men helt okej banor iaf.
det gick väl inte så överdrivet bra är väl synd att påstå, men jag vann över snuttan♥ med ca 20slag iaf *blink*

Efter 18hål minigolf åkte vi hem och samlade ihop 10st silvermolly som skulle säljas. Tog med oss dom och åkte till Hovslätt. Bor en lika stor fisk-nörd som jag där nämligen .. haha. Så hon köpte 10st yngel. Nice. =P

Fästmön♥ har börjat jobba igen. Eller börjat lite smått iaf. Hon jobbar denna veckan och sen har hon 1veckas semester till. Lite mjukstart. Nästa vecka blir det nog falkenberg, då ska det spelas minigolf och solas för hela slanten. Kanske blir det en tripp till Skövde oxå? beror på om vi är välkomna eller inte? =)
Sing a long.




från gult till grått.

Vi hade faktiskt sedan lång tid tillbaka lovat T att vi skulle komma ut och bjuda på fika i stugan. Nu har vi ju dessutom en massa bullar så vi tog med oss en påse och åkte ut. Vi hade lovat att vi skulle hjälpa han med att måla lite oxå, det händer ju ingenting utvändigt om inte vi hjälper till *blink* så på med gris-kläderna.
Var där vid 12 tiden och började med kaffe och bullar, sen var det dags att börja måla huset..
Den gula färgen försvann och efter ca 4timmar var huset istället grått.







Röstesjön&Solveig&Åskar

Vättern, den stora, fiskrika sjön som jönköping ligger vid södra änden av vill ju inte att vi ska få någon fisk. Så vi hade bestämt att åka och fiska i Röstesjön istället, någon dag då det skulle bli hyffsat väder. Tisdagen den 31 augusti såg ut att bli någorlunda okej, så vi bestämde att idag åker vi.
In i bilen, och iväg ska vi. Först blev det sorteringsgården och slängde all skit som var i bilen, och sen ut på R40 söderut mot Göteborg.
Mötte självklart några skurar på vägen, ganska många faktiskt. Men det nappar ju bättre precis efter en regnskur och Solveig var ju framme mellan skurarna, Solveig är då i våran mening SOLEN.
Väl framme tar vi med kastspön, metspön, fiskelådan, håven och allt annat som ska med. I med allt i den lilla vita ekan och ut ror vi. Eller rättare sagt, ut ror Nettan, hon sköter det där med att ro .. jag har inte kordinationsförmågan med paddlarna.. *skratt* det vill sig inte. Men jag kan annat istället! *ler*

Vi kastar och metar och har oss men nappar det gör det inte. Solveig skikar fram emellanåt men i horisonten ser vi oxå att Åskar är på väg. Åskar motsvarar då ÅSKAN. Äh, det blir nog inte så farligt tänker vi. Men himlen är svart men äh.. molnen rör sig fort. Drygt 30 min senare så hoppsan det börjar smälla jävel och börjar spöregna. Inte så kul att sitta mitt ute på en sjö i en liten eka när åskan går direkt. Så Nettis börjar paddla inåt mot bryggorna och det regnar som aldrig förr. Pissevåta var vi när vi väl kom in till land igen. Det var bara att gå till bilen, sätta på rumpvärmen och 27grader och så åkte vi hemåt mot Jönköping igen.
Det var den lyckade fiskedagen det.





bullbak&skräckfilm

Den här sommaren består ju enbart av pissväder, så då får man hitta på andra saker.
Vi har städat vindsförrådet och fyllt hela bilen full med massa skräp, gamla möbler och dubletter och annat bös sen vi flyttade ihop, så nu åker skiten till sorteringsgården. Skönt att bli av med gammalt bös.

Älsklingen♥  började dagen med att baka bullar, dubbla satser gjorde hon till och med, så ja, ca 80bullar har vi i frysen nu .. *mumma* så kom och hälsa på vettja, om du är sugen!? Bullbaket tog väl några timmar om man säger så, och sen inte nog med det så ställer hon sig och bakar dubbel sats negerbollar oxå Gaaanska gott det oxå. =)

Kvällen erbjöd film, en skräckis.. vad annars?! *blink* Grannen var här oxå, men hon tyckte den var lite väl läskig emellanåt, så då fick kudden skydda så att man slapp se. Kaw hette den.. ingen sån där splashig, blod-skvättar film, men ändå en bra thriller. För oss som inte klarar av drama.romantiska skit-filmer.







RSS 2.0