Röstesjön&Solveig&Åskar

Vättern, den stora, fiskrika sjön som jönköping ligger vid södra änden av vill ju inte att vi ska få någon fisk. Så vi hade bestämt att åka och fiska i Röstesjön istället, någon dag då det skulle bli hyffsat väder. Tisdagen den 31 augusti såg ut att bli någorlunda okej, så vi bestämde att idag åker vi.
In i bilen, och iväg ska vi. Först blev det sorteringsgården och slängde all skit som var i bilen, och sen ut på R40 söderut mot Göteborg.
Mötte självklart några skurar på vägen, ganska många faktiskt. Men det nappar ju bättre precis efter en regnskur och Solveig var ju framme mellan skurarna, Solveig är då i våran mening SOLEN.
Väl framme tar vi med kastspön, metspön, fiskelådan, håven och allt annat som ska med. I med allt i den lilla vita ekan och ut ror vi. Eller rättare sagt, ut ror Nettan, hon sköter det där med att ro .. jag har inte kordinationsförmågan med paddlarna.. *skratt* det vill sig inte. Men jag kan annat istället! *ler*

Vi kastar och metar och har oss men nappar det gör det inte. Solveig skikar fram emellanåt men i horisonten ser vi oxå att Åskar är på väg. Åskar motsvarar då ÅSKAN. Äh, det blir nog inte så farligt tänker vi. Men himlen är svart men äh.. molnen rör sig fort. Drygt 30 min senare så hoppsan det börjar smälla jävel och börjar spöregna. Inte så kul att sitta mitt ute på en sjö i en liten eka när åskan går direkt. Så Nettis börjar paddla inåt mot bryggorna och det regnar som aldrig förr. Pissevåta var vi när vi väl kom in till land igen. Det var bara att gå till bilen, sätta på rumpvärmen och 27grader och så åkte vi hemåt mot Jönköping igen.
Det var den lyckade fiskedagen det.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0