utvecklingsfas 12v --> nu över

Lilleman har varit i sin tredje stora utvecklingsfas o den är runt 12v. Det har vi då märkt med besked. Han har sovit sämre, lättväckt, o skrikit :) men när man läser i boken om alla förändringar som sker i den lilla hjärnan så har man verkligen full förståelse. Det är så mkt intryck o grejer hela tiden så skallmåttet brukar öka med ca 2cm PÅ EN VECKA! Hjälp. Snacka om att den växer så det knakar.

I alla fall så är han samma gamla goa bebis nu som tar livet med en klackspark o flinar o pratar med oss hela tiden. Vi får inte en syl i vädret! :)

Älskade fru har gått på semester o vi njuter av att bara vara lediga tillsammans o ta dagen som den kommer. För tillfället är vi kattvakt åt hennes bror. O så tar vi hand om posten åt grannen :)

På fredag ska Nettis o några tjejkompisar på P!NK konserten i Göteborg, jag valde att inte köpa biljett när dom släpptes då jag helt klart trodde att jag skulle amma snutten. Nu gör jag ju inte det längre, men jag är inte bitter, jag såg henne i november förra året så det är ingen fara på taket. Jag o Wille ska åka till mamma o spendera en heldag där med gos o mys. Willes gammelmormor kommer oxå o ska mysa.
Vi ska spana in mammas nya bil o hjälpa henne köpa en dator.. gosh.. nu börjar det hända grejer!! Vi hoppas oxå att min syssling Frida o hennes dotter Miri kommer en sväng o säger hej. Wille o Miri är ju pysslingar o vill äntligen träffas!

Skuggtemperatur +34grader

Jag håller på o smälta bort, men värre är det för lillemannen. Han är så varm o så otroligt trött hela tiden. Han orkar ingenting. Som tur är äter han som han ska, dock kanske 20-30ml mindre vid varje måltid, men det är ju ingen panik. Vem orkar äta i värmen? Vi lever på ett lagat mål om dan, sen blir det vatten.vatten.vatten o glass.glass.glass.
Wille sover, vaknar o äter o vill sen sova igen. Vaken kanske 20min för o äta o sover sen till nästa matning. Ligger i enbart blöja men toksvettas ändå, får bada han varje dag nu o kyla ner honom med blöta handdukar.
Men han är så duktig, inte grinig när han är vaken, utan gör "det han ska" o somnar sen. Mammas prins!!

Fick lite nervositet i magen i fredags kväll vid 18.30. Wille äter vid 18 o efter matningen får han röda prickar runt munnen o ner på halsen o börjar klia sig frenetiskt i ögonen.. jaha.. det var det tänkte jag, nu är han allergisk mot ersättningen. Han blir rödare o rödare o får mer illröda prickar. Men inte grinig, inga spyor. Misstänkte ändå allergi o ringer till barnakuten på ryhov, dit vi ska vända oss om BVC o vårdcentralen har stängt, vilket dom har vid den tiden en fredagskväll.
Hon tyckte absolut vi skulle komma upp så hon fick kika på honom o speciellt när det kom så direkt efter matning. Så in med han i bilen, upp till Ryhov.. men det bästa när man kommer upp med barn är att man får komma in så snabbt =D rodnaden på utslagen gick ner betydligt på vägen dit (självklart) men på halsen i dom goa vecken fanns det kvar.. han fick kläs av o hon kikade igenom honom.
Ingen matallergi och inga värmeutslag, snarare att han har känslig hud?! Ska smörja hans rodnader o prickar så ofta vi kan o återkomma om det blir värre.
Så det var det! Man känner sig som en nojig 1a gångs förälder!! :)  Men eftersom jag själv är matallergiker så vore det ju inte så konstigt om han var det oxå. Bättre att kolla upp än att inte kolla upp alls! Min filosofi!
Nu smörjas det in ofta, han måste vara supernöjd o få fet, kletig salva på sig i värmen! *not*

Annars har vi nedräkning till Nettans semester. Wille o jag vill ha henne hemma jämt o bara mysa! :)
På fredag, då ska vi mysa o fira!! Wille har fått för sig vi ska köpa en liten present, och det ska vi självklart göra, man måste ju gratulera o fira semestern!


I lördags var det kalas för Willes kusin Jonas som fyllde 13år. Det bjöds på grillat o vädret var som vanligt, förbannat varmt!! Trodde det skulle grinas o klagas för fullt från herrn, men han åt, sov sedan, åt igen o sov! Inga problem o ha med honom, inte ens när det är 35grader i skuggtemp.

Nu har vi stängt alla fönster o dragit ner persiennerna o ska försöka hålla den där värmen utomhus, inga utomhusaktiviteter idag, varken jag eller Wille pallar!


fullspäckat.

Dagarna går så jädra snabbt och ingenting får man gjort!! men då slår tanken mig: Terese, varför är du hemma egentligen?
Just det, jag är ju hemma för Willes skull, det är ju faktiskt han som SKA ta all tid, jag är ju inte hemma för att vara någon husfru.
Så då brukar stresstankarna lugna ner sig lite o vi latchar vidare jag o Wille =)

I fredags vid den vanliga städningen av kaninburen märker jag en böld på kaninens vänstra kind.. nej, inte du oxå tänkte jag då.. den andra kaninen dog ju för drygt en månad sen. Eftersom den här lilla krabaten är 8år så är han gammal i gemet så jag misstänkte ju cancerknöl. Ringer veterinären som inte har tid förrän nu i måndags.
Hade väl inte så mycket till val, men han var som vanligt, åt, drack, skuttade runt o allt det där...

Så kom måndagen, hade bett våran förra granne Gunilla att hänga med som hjälp, kände att det lätt kan bli lite mycket att kånka på ett babyskydd i höger arm med en 6kilos bebis o en transportbur i vänstra handen med en sjuk kanin.
Vi kom in, Wille skötte sig exemplariskt, satt o snackade med Gunilla medans jag pratade med veterinären. Hon misstänkte med en gång att en kindtand hade blivit för lång o orsakat bölden o ville operera.. gosh.. där tickade våra pengar tänkte jag, men vad ska man göra? Fick lämna kaninen o hämta honom 3 timmar senare. Fick skriva på ett papper där jag var medveten om riskerna det är att söva ett sånt litet djur, det kan hända att dom inte kan få liv i dom sen igen efter narkosen! =/ kändes väl sådär kul o åka därifrån.

Släppte av G på A6, hem, ge Wille mat o så hade det gått 3 timmar o det var dags o åka tillbaka, han hade överlevt narkosen o mycket väl hade en tand längre in i munnen vuxit sig för lång o till och med skavt på käkbenet, o bildat en böld med var. Tanden hade slipats ner o bölden var tömd. Risken finns att detta kommer tillbaka o då tyckte hon inte att det var någon idé att operera honom igen utan istället avliva honom =(
Så nu ska vi kurera honom o se till att han gnager på så mycket som möjligt (hur lätt är det med en kanin som inte äter hö, inte morötter, inte gnager på pinnar) men vi fick lov att ge knäckebröd, fast det inte är så nyttigt! ;)

Men nu är han som vanligt, fast verkar ha lite ont.

Väl hemma så var klockan 18 o den dagen hade sprungit iväg.

**

Lillemannen Wille äter nu mer bara ersättning från flaska =/ hade väl tänkt o helamma honom så länge det gick, iaf till 8-9 månader, men det sket sig. Hade ju kräksjuka förra veckan o kunde inte äta eller dricka, vilket ledde till att min mjölk sinade o han blev inte mätt på det lilla jag hade kvar så efter rådfrågning på BVC fanns det inte så mycket att göra utan att börja ge ersättning.
Detta har gått som en dans, han blir mätt o belåten efter varje måltid, sover mycket bättre o är mer harmonisk o belåten med livet. Plus att Nettan även kan ge honom o jag blir inte riktigt lika låst.
Slutet gott allting gott.


Förresten, vi har ju varit med i JP oxå, igår publicerades våran artikel om inseminationen.
Slänger upp den här.. antar att ni som läser får ladda ner bilderna o sen öppna dom på eran dator för att kunna läsa! ;)

Puss o kram

ps. detta inlägget räcker nog för 2veckors tid tror jag ;) ds



dags

nu var det dags att uppdatera lite igen.

Vet egentligen inte om det har hänt så himla mycket! :/
dagarna springer förbi, fort.fort.fort går det!! Lilleman är redan 10v på lördag, galet.

Igår va hanna.josse o camilla här.. det var på tiden! :) det har inte passat någon dag att få ihop det så vi skulle kunna träffas, men igår fick vi till det. Fikade i tjötade o äntligen fick dom träffa Wille o han fick självklart presenter!

I helgen ska jag sova! haha.. jag sover varje helg, då lördagen är min sovmorgon dag, superskönt!! Nettan skulle sola tydligen, så lycka till o få sola med lilleman. Puh, jag tror inte det kommer gå att sola heller på lördag, ska ju bli 31grader varmt.. gaaalet. Varför kan det aldrig vara normal värme? Antingen ett jävligt kall vinter eller så supervarmt på sommarn!?

Våran gamla granne kommer sen på lördag oxå, hon är nyligen hemkommen från Barcelona så vi måste ju höra allt :) o så va hon lite willesugen oxå.. som alla är :)

Det är knappt min fru säger hej till mig när hon kommer hem, ofta går hon direkt o gosar o pussar på lillkorven! Så älskad är man nu för tiden! ;)



RSS 2.0