denna vecka.

Måndag: Peter kom o tog sin fika som jag var skyldig honom från feltippat resultat på hockeyn :)
Mormor fyllde 93!

Tisdag: Gunilla kommer o fikar 12.30, handling när Nettan kommer hem, sen hockey.

Onsdag: Fika med Monika & Molly, om monkan piggnar till. Plocka påskris.

Torsdag: Än så länge tom dag

Fredag: Nettan ledig, tom dag

Lördag: Påskafton, äta påskmat med min underbara fru. (går in i v38)

Söndag: Till Nettans bror på påskmiddag.

trångt.

Det börjar bli rejält trångt för plutt*n i magen!! Ser lustigt ut när hela magen verkar kränga sig :) o så dessa envetna sparkar på högersidan av magen! Märks att den är fixerad o inte kan röra sig lika mkt! Stackars liten!!
Vi är laddade iaf.. väskan är packad (nettan längtar som fan efter godiset, jag längtar efter bebisen), bebiskläderna är tvättade o inlagda i byrån, bebissaker är framplockade, skötbordet färdigt, vi har köpt hem blöjor o har kokat nappar! Så nu är det bara rena rama väntetiden! :)
Sen om jag är redo vet jag inte.. allting känns fortfarande väldigt overkligt! :) Men sååå vi längtar!!
W är välkommen!


200slag, fixerad, CTG

Man blir ju helt förstörd.
Vart på MVC idag.. vanlig kontroll. Jag lämnar det kära urinprovet, hon kollar blodtryck, känner på magen o känner att den har fixerat sig o tar sen fram dopplern för att lyssna på pluttens hjärta o säger: Nämen, vilken livlig liten en.

Jotack.. jag vet.. o den hatar när saker o ting kommer på magen o trycker ner.. jag kan knappt hålla mina händer över magen innan det protesteras.

Nu är det väldigt högt så vi provar o lyssnar på hjärtljuden senare igen! Visst.

Hon pratar om förlossningen, förberedelser, vad man kan göra, när man ska ringa o sånt där, jag får veta mitt förra sockervärde, som för övrigt var bra, o tiden springer förbi. Sen ska hon lyssna igen..
Fortfarande väldigt många hjärtslag.. pendlar mellan 180-200slag.

- Jaha, nä, men det här går ju inte, jag får helt enkelt skicka upp dig till förlossningen där dom får ta CTG på dig.

Hjääälp.. jaha! *klump i magen*

Hon ringer upp o säger som det är o jag är så välkommen så ..

hmm.. jag känner väl mindre välmående känsla för att åka..men försöker o inte tänka negativa tankar, herregud.. det här händer ju massvis med kvinnor o det är ju bara en rutinkontroll för att se att allt är bra.

Hon kramar om mig o säger att det inte är nån fara o att jag inte behöver vara nervös, det händer de flesta under någon gång graviditeten.
Känner att ögonen börjar tåras, shit.. börja inte lipa nu din hormonfulla människa :)

Försöker ringa Nettan, inget svar, men förklarar i ett sms o skriver att hon inte behöver oroa sig.
Åker upp till förlossningen, på vägen dit ringer Nettan o då kommer naturligtvis tårarna :) Men förklarar att det säkert inte är nåt utan bara som sagt, att bebisen säkert bara var lite överpigg på MVC.

kommer in i världens minsta lilla rum, endast en säng o en CTG maskin får plats :D tur man inte har cellskräck.. en kvinna kommer o förklarar vad maskinen mäter, o att jag ska trycka på en knapp för varje fosterrörelse jag känner, efter ca 10min eller 10 "tryck på knappen" kommer maskinen vara klar o då skulle jag "larma" på henne.
Ligger där o känner o tittar på maskinen.. inga höga hjärtslag nu inte.. som max 170 under tiden jag var där.. mestadels runt 150.
Ser en gravid kvinna som vankar fram o tillbaks i korridoren, hennes pojkvän lägger en arm om henne som hon snabbt slår undan o jag kan inte annat än börja skratta. Högröd i ansiktet o grimaserar gör hon! .. =D

Efter ett tag har jag "tryckt 10ggr på knappen" o larmar då på sköterskan som kommer.
Hon tittar på pappret som kommer ur maskinen, säger att det ser jättebra ut, men att hon måste fråga en läkare, men att jag inte behöver vara orolig.
Klumpen försvinner lite grann från magen, men jag var lugnare nu då jag sett hjärtslagen på maskinen o att dom inte varit så höga längre.
Sköterskan kommer igen o säger att allt ser helt normalt ut o att jag kan åka hem, men är välkommen om ca 5veckor igen.. :)

Tack o hej .

Fan vilken pärs det var där i några minuter, framförallt resan upp till Ryhov.

Men slutet gott, allting gott!
Nu äter vi chokladtårta o grädde :D

föräldraledig!

Det är vad jag är nu.. föräldraledig! Gott som fanken. Dock känns det inte så mkt än så länge.. eller ja, det är ju bara drygt en vecka sen jag jobbade mitt sista pass. Det som är lite lustigt är när man är hemma så tänker man att man lika gärna kunde ha jobbat med tanke på att jag mår bra, men sen när man märker hur bökigt o obekvämt det är att bara försöka hitta en skön ställning när man sitter på en stol så slår det en igen att man inte är så smidig o sådär längre.
Andningen är inte den bästa, det är tungt o andas o de ljupa andetagen får man kämpa för att kunna ta. Men det är ju en piss i havet mot hur riktigt dåligt vissa mår! :)
I lördags invigde vi v 35, 5veckor kvar alltså? HEEEELT OFATTBART!

I helgen som kommer ska vi ha mini wänge här på lördag, han som än så länge är minst i wängefors skaran! :) var längesen det lilla krypet var här nu.
Sen på måndag är det hämtning av barnvagnen.. wiha! Det är vad man har nedräkning till nu :)

Min fru har börjat pulvra. Alltså ta bort all mat o istället blanda kosttillskottsdryck i form av pulver som blandas med vatten. Trodde jag skulle få en grinig Nettan här hemma, o att det kanske inte skulle gå så bra alla gånger då jag äter oftare o mer o ja, kanske inte alltid det nyttigaste :D Men det har gått super!! Hon är så jädra envis o duktig den där stumpan. Efter en veckas pulvrande har hon förlorat 3.6kg o enligt henne själv ska hon hålla på i ca 2 veckor till.
Allt för att få en liten kick till att ställa sig på den där crosstrainern vi har stående uppe, just nu fungerar den som dammuppsamlare! ;)


***

Igår kom en liten Harry till världen. Grattis Lisa o Daniel. Detta kommer gå hur bra som helst och ni är i goda händer. Var starka, alla tre!! Tankar går till er!!


***

För övrigt är schemat tomt o även om jag har mina rastlösa stunder så älskar jag när schemat är just TOMT!


inte mye.

då har jag jobbat ytterligare en helg, den sista på väldigt länge.. såå skönt! Har nu enbart ett jobbpass kvar, mellan ons o tors,  sen är det mammaledighet som gäller! :) wiha!!

Vi har grejat o donat o gjort iordning en massa.
Våran byrå är flyttad o inställd i det andra rummet så spjälsängen har någonstans att stå, 
W:s byrå är monterad o på plats
Datamöblerna o datorn uppe är flyttad till hallen ovanför trappan
Sköldpaddorna har flyttat till Borås tropikhus, karet åker ut på blocket idag
Barnkläder har börjat tvättas.
Ska även kolla över BB-väskan lite smått.. så många som föder för tidigt nu så det är nog bra att vara förberedd!
Ett skötbord till är fixat till övervåningen,  för de nattliga blöjbytena.


Under min jobbdag igår så var min älskade, underbara fru så redig så! :)
Först o främst fixade hon iordning sköldpaddekaret, tömde det på sand, grus, sten o alla tillbehör, skrubbade o rengjorde det så jag enbart behöver klicka med kameran o slänga ut det på blocket!
Sen monterade hon ner en möbel som vi ska iväg o slänga på tippen, o sist men inte minst så städade hon hela huset oxå. Så ja, det var ganska skönt när man kom hem igår e.m! :D
Iof så gick nog saker o ting betydligt smidigare o i ett snabbare tempo än om jag varit med o suckat o stönat o klagat på att allt är så jobbit ;) Tack älskade du, tack!! ♥


Måste även skriva att vi har varit o hälsat på i Bashult o välkomnat lilla Thea till världen.. sicken liten snutta!
Så söt o så pytte pytteliten!! Grattis än en gång till er!!

lite shopping, landning börjar bli klar.

I lördags tog vi en tripp till Lager 157 för o se om det fanns nåt att ha till bebisen! Tog med oss min mamma oxå! :) hon tackar aldrig nej till att shoppa när det är lönehelg :D
Fanns väl inte jättemycket i klädväg till mini människor, men visst blev det några plagg. Man blir ju knäpp vad små o söta kläderna är!

Tog sedan trippen till Romsås o hälsade på syrran med familj, lika bra o passa på när man ändå är där bortåt! Alla på en gång :) syrrans små tjejer blir lika galna som vanligt när vi kommer! Skrev jag små tjejer? .. hmm 4 o 7år.. jaja.
Fikade lite, jag fick lösa lite dataproblem, umgicks o sen åkte vi hemåt igen!

Sen var det söndag.. då åkte vi till IKEA, köpte byrå till bebiskläder o lite nya datamöbler som passar med den vi redan har, men datorn ska ju flyttas ut till hallen ovanför trappan! Blev lite smågrejs till bebisen oxå!

Nu är nog allt i stort sett färdigfixat.. barnvagnen hämtas om 2veckor, spjälsängen får vi av nettans bröder o resten tror jag minsann vi har!
Så det börjar närma sig krystning! =D 7veckor kvar..

RSS 2.0