nytt gräs o en liten kotte.

Då är det nya gräset "lagt" eller vad man ska säga.. började i måndags med att räfsa bort all förbenad mossa som var i gräsmattan.. igår åkte tjejen och köpte mer gräsfrön och jord.
Sen var det dags för mig idag att slänga på jord och dit med fröna och vattna.. nu är det gjort iaf och förhoppningsvis så kommer det att växa fint gräs istället för mossa! =) Får väl se om några veckor hur bra det tar sig. (om det tar sig)

Skulle klippa gräsmattan innan oxå, men såg då nåt konstigt bös som låg där. Gick fram och skulle ta bort det innan jag började klippa men hoppsan då.. det var en igelkotts unge som låg och sov på en liten "gräs-tuva" hmm.. så det var ju bara att skita i att klippa gräset idag och ta det en annan dag istället! .. kan ju inte väcka den lilla stackarn. Så söt, så söt.


tabergs-topp.mamma.blomsterlandet.

Om ca en timma kommer min älskade mamma och hälsar på. Hon var så "jönköpings-sugen" så hon frågade om hon fick komma, självklart får hon det. Hon är nog mer tokig i vårat nya hus o trädgård än vad vi själva är *fniss* hon går och beundrar allting och ser ut att gå in i nån slags dvala eller nåt när hon tittar sig omkring! =) Sötis mamma.

Vi tänkte åka och fika någonstans och då slog det oss att varför inte ta Tabergs-topp? Jag vet att jag kommer att få en hurring av er stollar som bor här i stan, men jag har faktiskt aldrig varit där.. förlåt Thomas =P men värre är det, för Nettan har heller aldrig varit där.. och hon är trots allt uppväxt i Barnarp.. förklara det om ni kan! =)

När vi ändå får hit en trädgårds specialist så tänkte vi passa på att ta Blomsterlandet oxå.. köpa gödsel till gräsmattan, blomjord o blommor till blom-lådorna. Mamma har stenkoll på vad som tål väder och vind och inte. Jag har inte den blekaste aning om vad man ska ha i sina blomlådor..

Helgen för övrigt? .. jo, vi fick äntligen våra försäkringspengar från flytten, från dom möblerna som blev skadade, så i fredags var vi på IKEA och köpte det som kajkade, Tony fick följa med och bära för allt vägde 126kg.. puh.. och sen fick vi inte in det i våran bil heller, men tony som alltid ställer upp hade ingenting emot att följa med =D
När vi kom hem med grejerna så var det ju bara till att börja montera ihop, så det är väl vad vi har sysslat med typ hela helgen, men nu är det klart iaf och bra blev det.. uppdaterar med bilder lite senare! ..
Vi tog förresten en paus oxå och åkte till Susan o Peter och fikade lite! .. välbehövligt!
Heja Brolle i körslaget säger jag bara! Go man.

:::

19.53.

Nu har vi grejat iordning i trädgården,
-hällt på mossdödar medel,
-tagit bort syren busken
-lagt ut ny jord
-även gräsfrön.
-sprutade vi ner hela gräsmattan med vatten och vände om jorden i grönsakslandet!
En fin dag!



Var uppe på tabergs topp och åt varsin räkmacka och åt kaffe, snor-dyrt men gott. Synd bara att det var mulet och blåste däruppe, men några bilder blev det ändå.

Kajsa trivs på "SIN" altan =P





:::::::::::::::::::::::::

SM-GULD!!

SM-GULD, SM-GULD, SM-GUUUULD!!!!
Ja, då var SM-guldet i rätt stad IGEN =) Igår avgjordes det på bortaplan.. jag och tjejen var hos Peter o Susan och kollade på matchen o åt tacos.. jädrar vad spännande det var.. och sen blir det förlängning oxå.. och vips så åker pucken in av .. ja.. JOHANSSON!! Vem annars.. ;) Tror det var lite tack vare mej för att jag då i onsdags tog och köpte mig en HV-matchtröja, med självklart, mitt egna efternamn.. och för er som inte vet det, så är det ju då JOHANSSON. =D
Efter matchen när vi skulle åka hem tog vi självklart vägen igenom stan, och snacka om att det var drag, folk körde precis som dom ville, sprang över gatorna och stod mitt i gatorna och delade ut "blad" med texten: "tack HV för guldet"
det gapades, och alla som körde bil tutade som fäään.. det var stämning det!!!! och tutade man inte så var det nån jävel som knackade på rutan och tyckte att det var för tyst!! =D men tutan i tjejens Saab var då inte tyst för det var jag som körde så det tutades jävel kan jag lova =D

image313

image314

image316



Engla.

Idag går dagens blogg till den 10åriga flickan Engla och hennes familj!
Det är nu bekräftat att hon är mördad av den så kallade "42-åringen"

Jag fick ett sms där det stod följande:
"Måndag den 14 april kl 21.00 tänder vi ett ljus i våra fönster för Engla och
hennes familj, skicka det här vidare så att många fönster får lysa för Engla"
.

                                                        Och här brinner vårat ljus:

                                                                                                                             Vila i frid!

vårat hem.

Till Annas och Fredriks (o kanske någon mer) önskan så har jag nu gått runt och fotograferat lite i vårat hem.
Denna gången blir det bara inomhus bilder, men jag uppdaterar förmodligen bloggen ikväll med bilder ute oxå.
Orkar bara inte springa ut och leka paparazzi just nu. Sorry Anna, du får hålla dig till tåls =)

Igår var det 60års kalas hos B-I o S.. alla bröder Wängefors var där och självklart me o nettis. Även släktingar från B-I sida var där så vi var väl kanske 20personer eller nåt. Drack mousserande vin och åt exotisk planka. Mycket gott.
Vi hade lagt ihop och gav henne en digital fotoram.. smart sak.. man stoppar in minneskortet från sin digitalkamera och så "spelar" ramen upp bilderna som finns på kortet! Typ som ett bildspel på datorn. Hon blev glad över den i alla fall, vilket var huvudsaken.

I fredags var det först jobb till 12.30 sen var det hockey på kvällen, en arb.kompis till Nettan och hennes dotter kom och kollade hockeyn med oss, blev öl och vin och en jädrans gapande när hv gjorde mål .. =D och speciellt när dom vann i förlängningen.. jädrans vad vi gapade. Heja Heja.
För att citera den roliga banderollen jag såg på HV.s förra hemmamatch så säger jag:
LHC: För vi har gud på våran sida era jävlar *asg*








o så var det utomhus...







och så satte min kära sambo upp våran fin lampa ikväll över matsalsbordet =)




långsamt..

jaha ja.. då var det mesta klart.
Vi har flyttat, städat ur gamla lägenheten och kommit iordning med det mesta.
Väntar bara på att vårat kära försäkringsbolag ska höra av sig för det var lite som pajade i flytten, men hemförsäkringen täcker det, men dom måste utreda och tjorva innan man får besked.

Vi trivs jättebra och har som sagt "bott in oss" nu! =)

Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer.. finns väl hur mycket som helst att berätta om..
men i alla fal.. idag har vi köpt 2st sköldpaddor *asgarv*
image273



RSS 2.0