fortfarande kaos.

Ja, vi bor som vi gör, inte så kul för er o läsa, men skit i o logga in här då! haha.. skoja bara.

Nu har vi haft byggfläkten i 2v.. på måndag kommer dom o gör en ny mätning o förhoppningsvis har det torkat upp då så dom kan börja bygga upp vårat hem igen.

luftrör med varmluft i klädkammarn

 

luftrör i vardagsrummet

 

vardagsrummet

 

vardagsrummets andra del

 

byggfläkten i tvättstugan

 

tvättstugan

 

på återseénde


hus.

ja, vi va då på husvisning igår.. buda lite kanske?

händer inte så mycket.

nä, det är ju så i småbarnsföräldrars vardag, att det händer inte så mycket, men dagarna springer förbi ändå!

På fredag är wille redan 5 månader! Gosh!

Helgen som har varit har vi mest njutit av varandra o familjelivet. I lördags var det Gölingstorps marknad, en tradition för min del, den måste man gå på :) vi var ju inte heller på deras vårmarknad för wille hade precis kommit till världen då! Köpte lite småkrafs o hittade faktiskt det vi åkte dit för, en fäll till willes vagn, så nu har det lilla krypet både en i vagnen o en i sin säng, o framförallt, vi slipper flytta den nuvarande mellan sängen o vagnen heeela tiden. Rena fyndpriset oxå, endast 300kr, helt perfekt!

Igår blev det en typ heldag på a6 o IKEA, var väl inte riktigt planerat så, vi skulle dit för o byta ett par glas vi fick i bröllopspresent o försöka hitta en fleece tröja utan luva till Wille, vi var där runt 12.30 o sen var vi tydligen hemma runt 18.30, vet inte vad som hände riktigt.. gick där o strosade o åt middag på ikea o så.. var mysigt iaf! O skönast är det ju på vardagarna.. inte så mkt folk :)

Inatt har lilleman haft nåt knas för sig.. jag har sovit 1h 15min o stoppat in nappen 32ggr.. så fort han har tappat den har han vaknat o gallskrikit, o under tiden han haft nappen i munnen så har han gnytt o bökat o drömt massa mardrömmar! Stackarn. Jag misstänker fortfarande att det är tänder som är på g. Hela förra veckan var det i snitt 7 bajsblöjor / dag o nu kommer grinigheten. Puh. Alltid börjas det med sånt här på tisdagar då jag har hela veckan själv.. varför kan det inte hända en fredag? :)

nu var det nappinstoppning igen...

sneckar'n

då kom han igår, med 3andra gubbar o dom hjälpte oss flytta akvariet. Tog ca 5min. Sen rev han bort parketten under akvariet o där var hans arbetsdag hos oss gjord..
Vid 12 kom en annan kille med en byggfläkt, o vad vi hört massa om dessa fläktar, att man inte kan sova, att dom väsnas så förbannat, att man knappt kan prata i samma rum. osv osv..
Icke då.. den låter väl lite mindre än en hårblås. O på nätterna sover vi, inte ligger vi o lyssnar på fläktar? ;)

Iaf, en fläkt är placerad i tvättstugan med "rör" ut i klädkammarn o till v.rummet, där ska den va till början av v 40. Innan det kan inget göras o ingen är mer glad än jag! =D Inget bonkande o suckande arbetare belägrar vårat hem på hela tre veckor!!! SKÖNT!

Besök någon? Jag har bil o kan ta min pluttson o komma o våldgästa! :D


ny vecka. nya tag.

Imorrn är det en vecka sen gubbarna började renovera.. o det ser ut som ett helvete fortfarande.. haha.. vad hade man väntat sig.
Det har i alla fall varit väldigt skönt att fått ett litet avbrott med helg, så att man kunnat sova, laga mat o framförallt slippa höra buller o vara två hemma till wille. Det är mycket nu..

Imorrn ryker golvet under akvariet o byggfläktar kommer in!

väggen i vardagsrummet

andra sidan av vardagsrummet

klädkammarn

inifrån tvättstugan

ute på framsidan

 


vi ser framåt.

det är jävligt drygt o leva med hantverkare o kaos när man själv inte valt att renovera!!
Nedervåningen är dagtid blockerad av "gubben" som jag kallar honom. Det går inte att hålla till där nere, han brötar o lever o sågar o slipar o dånar o de ryker byggdamm, så vi befinner oss på övervåningen jag o wille, i hans blivande rum.
Katterna är instängda i sovrummet.

Det går i alla fall framåt o det är ju nu det är tråkigt när det rivs, blir roligare när det byggs upp o kommer tapeter o sånt igen.
För tillfället är vårat vardagsrumsgolv en enda stor betongklump med möbler på o tvättstugan ser man inte vad det är.

Vi fick det roliga beskedet igår att även "klädkammarn" är fuktskadad så i e.m ska vi packa ner allting där o tömma den så dom får riva där oxå. KUL!

uppdaterar med bilder jag tog igår efter gubbens dagsverke!

 

 

 

 


vatten, vatten, förbannade vanligt vatten.

yes.. så är det, jävla vatten!!
Vi har en vattenskada!! Pannan, som ingår i fastigheten och som vi måste använda har stått o droppat vatten, droppat neråt, o bakåt under pannan, vilket gör att man inte sett att den läckt. Förrän man då ser en missfärgning i vardagsrumsgolvet o att parketten rest sig!! GAH!! Väggen är fuktskadad o parkettgolvet samt tvättstugan, där pannhelvetet står.

I alla fall så får vi den dyraste kostnaden betald av HSB, vi står "bara" för ytskikt, vilket blir tapet o golv i vardagsrum, våttapet i tvättstugan.

Imorrn kommer gubbarna kl 7 o river väggen, åh, vad jag längtar efter att vara själv hemma med en 4 månaders bebis nu.. blä! Men slutet gott, allting gott, vi får det renoverat iaf! haha..

just nu lever vi med alla möbler i en del av vardagsrummet.
Se det positivt, katterna får ett berg av möbler att klättra på, vilket dom tycker är kul, men inte får klättra på.
Wille får mer yta på golvet.

golvet i vardagsrummet

 

väggen som ska rivas

 

möblerna uppstaplade i ena änden av rummet

 

tomt o "fint" i renoveringsdelen




RSS 2.0